Q & A – kysymyksiä ja vastauksia

Voinko vielä täyttää Sauli Niinistön kannattajakortin?

Virallisia kannattajakortteja kerättiin kesän aikana Sauli Niinistön asettamiseksi ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Keräys on päättynyt ja sen tulos julkaistiin 25.9.

Paljonko kortteja kerättiin?

Kortteja kerättiin runsaat 156 000 kpl. Kansanliike kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita vapaaehtoisia sekä kortin täyttäneitä.

Voiko kannattajakortin täyttämällä tukea useaa ehdokasta/eri valitsijayhdistyksiä ennen presidentinvaaleja?

Vain yksi kannattajakortti per henkilö ja vain yhden ehdokkaan tueksi allekirjoitettu kannattajakortti hyväksytään. Mikäli olet tukenut useampaa ehdokasta kannattajakorteilla, kaikki kortit hylätään tarkastuksessa.

Mitä kannattajakorteille tapahtui niiden palauttamisen jälkeen?

Kampanjatoimisto keräsi kannattajakortit yhteen kesän jälkeen eri puolilta Suomea. Niiden määrä julkaistiin 25.9.

Kannattajakortit on luovutettu Helsingin vaalipiirilautakunnalle oikeusministeriöön lokakuussa 2017. Vaalipiirilautakunta vastaa korttien tarkastamisesta sekä sitä kautta presidentinvaalien ehdokasasettelun vahvistamisesta.

Olen kirjoittanut alle paperisen kannattajakortin. Voinko silti ilmoittautua internet-sivujen kautta tukijaksi?

Kyllä voit! Internetissä ilmoittautuminen on tärkeä tuen osoitus Sauli Niinistölle ja kansanliikkeen kampanjalle. Internetissä tehty ilmoitus ja virallinen kannattajakortti eivät sulje toisiaan pois. Mene siis www.niinisto.fi-sivulle ja liity mukaan, jollet ole vielä liittynyt. Voit pyytää kaverisikin mukaan!

Miten voin osallistua sosiaalisessa mediassa kampanjaan?

Tiedotamme liikkeistämme aktiivisesti somessa. Jotta pysyt mukana menossa, niin kannattaa seurata kansanliikkeen some-tilejä:

FB: Sauli Niinistö 2018
Twitter: @niinisto2018
Instagram: sauli2018

Postauksista kannattaa tykätä ja niitä saa jakaa omille seuraajillesi.
Järjestämme kampanjan edetessä esimerkiksi erilaisia haasteita ja tapahtumia, ja pyrimme aktivoimaan niihin erityisesti some-seuraajiamme. Kannattaa siis laittaa sivut seurantaan.

Miten kampanja jatkuu?

Sauli Niinistö aloittaa itse kampanjansa joulukuussa. Kampanja avataan 8.-10.12. ja se jatkuu aina vaalien päättymiseen asti. Talvella 2017–2018 tullaan järjestämään useampia kampanjatilaisuuksia ympäri Suomen. Lisäksi toiminta on aktiivista sosiaalisessa mediassa.

Voit edelleen ilmoittautua mukaan Saulin tukijaksi internet-sivuillamme. Voit valita lomakkeelta erikseen, millä tavalla haluaisit olla itse mukana tekemässä Saulista presidenttiä.

Miten voi osallistua rahoitukseen?

Kansanliike haluaa tarjota mahdollisimman matalan kynnyksen tukea sen toimintaa rahallisesti, jos lahjoittajalla on siihen mahdollisuus. Jokainen lahjoitus on meille tärkeä.

Lahjoituksen voit tehdä osoitteessa: https://holvi.com/shop/niinisto2018/

Rahalahjoitusten vastaanottaja on Suomi 2024 ry, joka vastaa lahjoitusten käytöstä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti. Suomi 2024 ry:llä on oikeus hyväksyä tai hylätä sille tehdyt lahjoitukset.

Vaalirahoituslain mukaan 1500 euroa olevat ja sitä suuremmat lahjoitukset on julkaistava. Tiistaina 26.9. aloitetussa keräyksessä on kysymyksessä rahankeräyslain 5 §:n 4. momentissa tarkoitettu yleisölle suunnattu keräyspyyntö, joka ei tarvitse erillistä keräyslupaa.

Milloin presidentinvaalien äänestyspäivät ovat?

Ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2018 (ennakkoäänestys kotimaassa 17.–23.1.2018 ja ennakkoäänestys ulkomailla 17.–20.1.2018).
Toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 11.2.2018 (ennakkoäänestys kotimaassa 31.1.–6.2.2018 ja ennakkoäänestys ulkomailla 31.1.–3.2.2018)