Q & A – kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin täyttää kannattajakortin?

Sauli Niinistön kannattajakortteja on kerätty kesällä eri tapahtumissa ja pysyvissä keräyspisteissä. Aktiivikeräys on päättynyt ja nyt on aika palauttaa täytetyt kortit. Voit edelleen ladata kortin sivuiltamme ja postittaa sen. LINKKI Tutustuthan silloin myös keräysohjeisiin. Kortit palautetaan osoitteella: Sauli Niinistö 2018  PL 258  00101  HELSINKI

Paljonko kortteja on kerätty?

Korttien allekirjoittaminen on ollut vilkasta kesän ajan. Uskomme 20 000 kannattajakortin rajan täyttyvän. Nyt on aika kerätä kortit yhteen. Ilmoitamme korttien lukumäärän 25.9.

20 000 kortin raja on oikeusministeriön vaatimus, jotta valitsijayhdistyksen kautta voidaan asettaa henkilö ehdolle vaaliin. Vaalit järjestetään vasta tammikuussa ja helmikuun alussa vuonna 2018, joten itse vaaleihin on runsaasti aikaa.

Kannattajakorttien keruu on ollut vasta kansanliikkeen alkuvaihe. Virallisen kannattajakortin lisäksi mukaan voi ilmoittautua myös osoitteessa www.niinisto.fi, jolloin varmistaa myös sen, että saa itselleen informaatiota kansanliikkeen uusimmista liikkeistä.

 

Voiko internetistä itse ladata ja tulostaa kannattajakortin?

Voit tulostaa ja lähettää kortin postitse vielä syyskuun puoleen väliin saakka. Haluamme varmistua vain siitä, että mahdollisimman moni virallisista kannattajakorteista olisi keräysohjeiden mukaan täytettyjä. Siksi pyydämme, että perehdyt ensin keräysohjeeseen. Lisäksi voit ladata ja tulostaa kortteja. Kerätyt kortit voi palauttaa omakustanteisesti: Sauli Niinistö 2018 PL 258 00101 HELSINKI.

Minne palautan kannattajakortin?

Kortin voi palauttaa omakustanteisesti:
Sauli Niinistö 2018
PL 258
00101  HELSINKI

Voinko täyttää kortin sähköisesti jossakin?

Valitettavasti ei voi, vaan viralliset kannattajakortit on kerättävä käsin sekä niihin on saatava henkilökohtainen allekirjoitus. Koko keräys on toteutettu oikeusministeriön ohjeiden mukaisesti.

Voiko kortteja muokata?

Toivomme, että niitä ei muokata ja käytettäisiin vain valmista esitäytettyä kannattajakorttipohjaa. Esitäytetyssä pohjassa on ehdokkaan nimi sekä valitsija-asiamiesten tiedot valmiiksi täytettynä. Kortti on saatavissa A4-pohjalla, yhdellä paperilla on kaksi erillistä kannattajakorttia, paperin voi leikata kahtia paperilla olevaa viivaa pitkin.

Montako virallista kannattajakorttia voin allekirjoittaa?

Vain yksi virallinen, paperinen kannattajakortti henkilöä kohden sallitaan.

Voiko tukea useaa ehdokasta/ eri valitsijayhdistyksiä?

Oikeusministeriö hyväksyy vain yhden kannattajakortin ja vain yhden ehdokkaan tueksi allekirjoitetun kannattajakortin. Mikäli olet tukenut useampaa ehdokasta kannattajakorteilla, kaikki kortit hylätään tarkastuksessa.

Mitä kannattajakorteille tapahtuu niiden palauttamisen jälkeen?

Kampanjatoimisto kerää kannattajakortit yhteen kesän jälkeen eri puolilta Suomea.

Kannattajakortit luovutetaan syksyllä 2017 oikeusministeriölle. Oikeusministeriö vastaa korttien tarkastamisesta sekä sitä kautta presidentinvaalien ehdokasasettelun vahvistamisesta.

Mihin sitoudun allekirjoittamalla kortin?

Tukemaan Sauli Niinistöä oman valitsijayhdistyksen kautta presidenttiehdokkaaksi.

Olen ilmoittautunut internetissä kannattajaksi. Voinko kirjoittaa silti paperisen kannattajakortin?

Kyllä voit! Internetissä ilmoittautuminen on tärkeä tuen osoitus Sauli Niinistölle ja kansanliikkeen kampanjalle. Viralliset kannattajakortit on kuitenkin kerättävä käsin. Internetissä tehty ilmoitus ja virallinen kannattajakortti eivät sulje toisiaan pois. Sen sijaan muista, että virallisen kannattajakortin voit täyttää vain kerran!

Miten kampanja jatkuu?

Sauli Niinistö aloittaa itse kampanjansa vasta joulukuussa. Kampanja jatkuu aina vaalien päättymiseen asti. Talvella 2017–2018 tullaan järjestämään useampia kampanjatilaisuuksia ympäri Suomen. Lisäksi toiminta on aktiivista sosiaalisessa mediassa.

Miten voi osallistua rahoitukseen?

Kampanjan rahoitukseen osallistumisesta kerrotaan lisää alkusyksystä.

Milloin presidentinvaalien äänestyspäivät ovat?

Ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2018 (ennakkoäänestys kotimaassa 17.–23.1.2018 ja ennakkoäänestys ulkomailla 17.–20.1.2018).
Toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 11.2.2018 (ennakkoäänestys kotimaassa 31.1.–6.2.2018 ja ennakkoäänestys ulkomailla 31.1.–3.2.2018)