Sauli Niinistön kampanja käyntiin ensi viikolla

Sauli Niinistön presidentinvaalikampanja avataan ensi viikon viikonloppuna 8.-10.12. Kampanja käynnistetään Helsingin Narinkkatorilla keskustelutilaisuutena, minkä jälkeen matka jatkuu junalla kohti pohjoista.

Ensimmäisen kiertueviikonlopun pysähdyspaikkoja ovat Helsinki, Riihimäki, Tampere, Seinäjoki, Ylivieska, Oulu, Kemi ja Rovaniemi. Tarkemmat ajat löytyvät tämän uutisen lopusta.

Kampanja-ajan aikana tilaa annetaan keskustelulle presidentinvaalien ajankohtaisista asioista sekä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvistä teemoista. Tilaisuuksien haastattelijoita sekä keskustelijoita on pyydetty laaja-alaisesti mukaan keskustelun sisällön perusteella – osallistujia on esimerkiksi eri järjestöistä sekä paikallisista tiedotusvälineistä.

Kampanjan avausviikonloppu lähtee käyntiin Helsingistä. Keskusteluteemana on rauha Suomen rajojen ulkopuolella sekä sisäpuolella. Teemasta ovat tulossa keskustelemaan rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen sekä kirjailija, Suomen Kirjailijaliiton tuore puheenjohtaja Sirpa Kähkönen. Tilaisuuden juontaa Anna Perho.

Riihimäen tilaisuudessa keskustelun teema on nyky-yhteiskuntaa leimaava vauhti sekä jatkuva paine ja kuinka niihin voidaan vastata. Keskustelemassa Niinistön kanssa on Aku Hirviniemi. Tilaisuuden juontaa Anna Perho.

Tampereella illan päätteeksi otetaan käsittelyyn säännöt ja kirjoittamattomat säännöt suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskusteluun Niinistön kanssa osallistuvat SPR:n avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi, kirjailija ja opettaja Sirpa Pursiainen sekä asianajaja, varatuomari Tuomo Marttila. Tilaisuuden juontaa Jorma Pokkinen.

Lauantaina Seinäjoella Niinistöä ajankohtaisista presidentinvaalien teemoista haastattelee Ilkan päätoimittaja Satu Takala. Tämän jälkeen keskustelu jatkuu Petra Ollin sekä Olli-Pekka Karjalaisen kanssa suomalaisesta sisukkaasta asenteesta sekä työnteon merkityksestä.

Ylivieskassa Niinistöä ajankohtaisista asioista haastattelee Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Kauko Palola.

Oulussa keskustelemassa Niinistön kanssa on Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Tilaisuuden juontaa Aleksanteri Kekonen.

Kemissä Sauli Niinistöä haastattelee ajankohtaisista teemoista Lounais-Lappi-lehden vt. päätoimittaja Taina Nuutinen-Kallio.

Rovaniemellä keskustellaan ajankohtaisten presidentinvaalien teemojen lisäksi yhdestä suomalaisesta perinteisestä vahvuudesta, maamme vakaudesta ja sen merkityksestä. Niinistöä haastattelee alkuun Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen, keskusteluun osallistuvat Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sekä Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Avausviikonlopun jälkeen kampanja jatkuu joulukuun 16.-17. päivinä, jolloin Niinistö vierailee Heinolassa, Lahdessa, Kouvolassa, Loviisassa, Raaseporissa, Lohjalla ja Espoossa.

 

Tilaisuuksien aikataulut 8.-10.12.

Pe 8.12.
Klo 15-15:45 Helsinki, Narinkkatori
Klo 17-17:40 Riihimäki, asema-aukio
Klo 19:30-20:30 Tampere, Panimoravintola Plevna

La 9.12.
Klo 10:30-11:30 Seinäjoki, kauppakeskus Epstorin aula
Klo 14-15 Ylivieska, aseman edessä
Klo 18:30-19:30 Oulu, ravintola Oulun Seurahuone

Su 10.12.
Klo 12-13 Kemi, VPK-Sali
Klo 15-16 Rovaniemi, Sampokeskus